Gezici Festival yolculuğuna ara veriyor

Gezici Festival, korona virüsü salgını nedeniyle yolculuğuna ara veriyor: "Çok yakında yeniden yollara düşmek hedefiyle hazırlıklarımızı sürdürüyoruz."

Abone ol

DUVAR - 25 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı seyirci gruplarıyla buluşan Gezici Festival, korona virüsü salgını nedeniyle yolculuğuna 'zorunlu' bir ara veriyor. 

Sanal ortamda gerçekleştirilecek bir festivalin festival ruhunu yansıtmakta yetersiz kalacağını düşünen festival, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Covid-19 salgını nedeniyle bütün dünya zor bir dönemden geçiyor. Yaşamımızın pek çok alanı bu tehditten etkileniyor. Salgın, filmleri hep birlikte coşkuyla sinema salonunda izlememizi engelliyor. Bizleri, sanal, tekil ve daha sınırlı bir izleme deneyimine mahkûm ediyor.

Gezici Festival olarak, 25 yıldır uzun mesafeler kat ederek, Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı seyirci gruplarıyla buluşuyoruz. Sinema salonunun dahi bulunmadığı yerlerde özel imkânlar yaratarak filmleri seyircilere ideal koşullarda sunmaya çalışıyoruz. Söyleşiler, canlı performanslar, dayanışma ve sıcak sohbetler bu deneyimin önemli bir parçası…

Bu nedenle, sanal ortamda gerçekleştireceğimiz bir festivalin Gezici’nin ruhunu yansıtmakta yetersiz kalacağını düşünüyoruz. Buna karşılık, çok yakında yeniden yollara düşmek hedefiyle hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Salgın nedeniyle kültür ve sanat hayatı da zor bir dönemden geçiyor. Bu çerçevede, sektörün tüm birleşenleriyle dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 25 yıldır aralıksız verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyoruz."