Gezmeye Değer 5 Önemli Yer

Abone ol

Abartıldığı kadar güzel olan, ülkemizin en güzel tatil beldelerinden bazı tatil seçeneklerinden bahsedeceğiz.

.

Maşukiye

Sapanca Gölü'nün güney batı yakasında, Kocaeli'ye yakın; Türkiye'nin en sevimli köylerinden birisidir Maşukiye. Kartepe'nin eteklerinde bulunan bu köy, hem temiz havası, su seslerine karışan akarsu ve şelale sesleri ile adından bahsettirir. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında bambaşka bir tatil deneyimi yaşatır. Daha kuzeye çıkıldığında Karadeniz'in göz bebeği, Akçakoca sahilleri karşılar sizi. Kalesi ve el değmemiş plajları ile ünlü Akçakoca'da birçok konaklama türü mevcuttur.

Olimpos

Bir diğer popüler tatil merkezlerinden birisi de Akdeniz Bölgesi'nde, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Olympos’tur. Karette Karettalar bölgenin simgesi haline gelmiştir. Sit alanı olan bu tatil beldesinde konuklar daha çok bungalov ev gibi doğal konaklama türlerine yönelmiştir.

.

Datça

250 kilometrelik upuzun sahili, antik kalıntıları ve eşsiz doğası ile yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen Datça, Muğla iline bağlıdır. Datça ilçe merkezi, Reşadiye Köyü, Mesudiye Köyü, Palamut bükü gibi yerler konaklama bölgelerindendir. Datça otelleri de hizmet kalitesinin yüksek olduğu, konaklayanların memnuniyet duyduğu, samimi personellere sahip işletmeler arasında değerlendirilmektedir.

Adrasan

İstanbul'un Polonezköy, Üsküdar, Beşiktaş, Kadıköy gibi semtlerinden sıkılıp; Akdeniz'in sıcak sularına inmek isteyenlerin tercih edebileceği tatil merkezlerinden birisi de Adrasan'dır. Masmavi bir denizin, 3 tarafından yemyeşil çam ağaçları ile süslediği bu tatil adresi, Antalya merkeze 95 km uzaklıktadır. Çarlı ve Olimpos gibi tatil merkezleri ile komşudur. Bölgede gezi turları, tarihi ve turistik turlar, su sporları, eğlence aktivitelerine katılabilirsiniz.

.

İğneada

Karadeniz kıyısında, sakin ve sessiz bir sınır şehri olan İğneada; Longos Ormanları, 20 km uzunluğunda kumsalı, Erikli, Mert, Padina, Ramana, Sülüklü, Hamam ve Saka isimli gölleri ile ünlüdür. Bölgede deniz sezonu Haziran ayında başlar, Eylül sonlarına kadar turizmciler için uğrak noktalardandır.

İLANDIR.