Giresun'da ulaşıma yüzde 42 zam

Giresun Belediye Meclisi'nde dolmuş kooperatiflerinin zam talebi görüşülerek şehir içi ulaşıma yüzde 42 zam yapıldı.

Abone ol

DUVAR - Giresun'da şehir içi ulaşıma zam geldi. Kentte sivil ücreti 14 liradan 20 liraya, öğrenci ücreti ise 10 liraya 14 çıkarıldı.

Giresun Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; Giresun Belediye Meclisi'nin temmuz ayı toplantısı, Başkan Fuat Köse yönetiminde yapıldı. Toplantıda şehir içi dolmuş kooperatiflerinin zam talebi görüşülerek, yolcu taşıma ücretinin tam bilet için 20 TL’ye, öğrenci bileti için 14 TL’ye; Samanlıkkıranı, Kayadibi, Behsat ve Camili dolmuş taşıma ücretlerinin ise 22 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Şehir merkezine öğrenci taşıma ücretleri ilköğretim okulları ve liseler için bin 300 TL, Bulancak Anadolu Lisesi ile Keşap Anadolu Lisesi için bin 550 TL oldu. İlköğretim, kreş ve anaokuluna giden öğrenciler için yardımcı personelin ilköğretim tarifesine ise 100 TL ek ücret verildi. 

Mecliste, Gedikkaya Mahallesi’nde toptancı halinin üst tarafına perşembe günleri açık pazar kurulmasına da oy birliğiyle karar verildi. Belediye Meclisi’nin ağustos ayında izinli sayılması ve bir sonraki toplantının 4 Eylül Çarşamba günü yapılması kararlaştırılarak oturum sonlandırıldı.