'Gittiğimiz yer kolay değil' demişti: Depremzede mevsimlik işçi ve eşi kazada öldü

Osmaniye'den Giresun'a fındık toplamaya gelen depremzede İsmail ve Çile Bulut çifti trafik kazasında vefat etti. İsmail Bulut, 1 hafta önce verdiği söyleşide, "Gittiğimiz yer kolay değil" demişti.

Abone ol

TRABZON - Giresun'a fındık toplamak için gelen mevsimlik işçiler İsmail ve Çile Bulut trafik kazası geçirdi.

Olay Aksu mahallesi Bölge Trafik Müdürlüğü karşısında meydana geldi. O.A. yönetimindeki otomobil, şehir merkezi istikametinden Trabzon istikametine seyir halindeyken orta refüj demirlerini aşarak yolun karşısına geçmek isteyen çifte çarptı.

Deprem bölgesi Osmaniye'den gelen Bulut çifti olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili incelemeler sürüyor.

İsmail Bulut, bir hafta önce Gazete Duvar'a verdiği söyleşide, Osmaniye'den geldiklerini anlatarak fındık toplama işinin zorluklarını anlatmıştı.

Bulut, "Sabah 08.00'de geliyoruz akşam 17.00'de çıkıyoruz. Çadır hayatı kolay değil. Tam hizmet yok. Gittiğimiz yer kolay bir yer değil. Çoğu yer rampa. Bazen düştüğümüz, yaralandığımız oluyor. Uçurum da oluyor. Elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Emek isteyen bir iş. Çoğu işimiz Akdeniz'de. Karadeniz'de bir fındık var" demişti.

Yakınları, Çile Bulut'un 3 aylık hamile olduğunu ve İsmail Bulut'un 2 ve 3 yaşındaki kardeşlerine de vefat eden çiftin baktığı bilgisini verdiler. (DUVAR)