Goldman Sachs'tan ABD'de yüzde 4 faiz tahmini

Goldman Sachs başstratejisti Peter Oppenheimer, ABD'de bu yıl faizlerin yüzde 4 artabileceğini öngördüklerini, ancak piyasanın bunun çok daha aşağısından fiyatlama yaptığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Goldman Sachs'ta küresel hisse senedi başstratejisti Peter Oppenheimer, Bloomberg TV'den Matt Miller'a verdiği röportajda, ABD'de faiz sıkılaştırma hızına ilişkin beklentilerde gerçekleşecek bir değişikliğin, küresel hisse senedi piyasalarında bir düşüşü tetikleyebileceğini belirtti.

Taktiksel açıdan bakıldığında, düzeltmenin potansiyel olarak geciktiğini belirten Oppenheimer, piyasaların bir hayal kırıklığı karşısında hassas olacağı uyarısında bulunuyor.

Oppenheimer, ayrıca, Goldman Sachs'ın ABD'de faizlerin yüzde 4 artabileceğini öngördüğünü, piyasanın ise bunun çok daha aşağısından fiyatlama yaptığını söyledi.

Faiz artışının Goldman Sachs'ın tahmini doğrultusunda gerçekleşmesi durumunda, dolar bu yıl yukarı yönlü hareketlerini hızlandırmış olacak.

Öte yandan dün 3.73'ten işlem gören dolar, petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak güne 3.78 seviyesinden başladı. Gün içinde yükselişini sürdüren dolar saat 15.45'te 3.80 liradan işlem gördü.

Euro ise serbest piyasada 4.56 TL'den alıcı buldu.

Altının ons fiyatı 1322 dolar, çeyrek altının satış fiyatı 274 lirayı buldu.

(HABER MERKEZİ)