Google, yeni ürünlerini duyurdu

Bugün Türkiye için akşam saatlerinde San Francisco'da düzenlenen Made by Google adlı lansmanda Google'ın yeni donanım ürünleri tanıtıldı. Google Pixel marka iki cep telefonun yanı sıra sanal gerçeklik gözlüğü Daydream de duyuruldu. Google, Asistan ve Fotoğraf servislerindeki güncellemeleri de anlattı.

Abone ol

DUVAR - Google'ın Nexus markasına veda ettiği anlamına gelen Pixel, iki farklı ekran boyutundan müteşekkil telefonlarıyla sahneye çıktı. HTC tarafından üretilen Google Pixel ve Google Pixel XL dikkat çekici tasarım ve teknolojik özelliklere sahip.

"Çift ton" tasarım anlayışına sahip telefon, büyük boyutlu versiyonu Pixel XL'dan farklı olarak daha çok plastik materyalin kullanıldığı bir kasa ile geliyor. 5 inç ekran boyutunda Full HD çözünürlük sunan telefon, AMOLED panel ile birlikte geliyor.

Ekranın altında yine herhangi bir fiziksel veya kapasitif tuş yer almıyor. Bunun yerine ekranın alt tarafına konumlanan sanal tuşlar ile kontrol sağlanıyor. Cihaz gümüş, mavi ve siyah renk seçenekleriyle geliyor. Telefonun arka tarafında parmak izi sensörü yer almakta.

Snapdragon 821 işlemcisinden gücünü alan Google Pixel modelinde bu işlemcinin yanı sıra 4 GB RAM, 32 ve 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri ve microSD kart desteği bulunuyor. Beklendiği üzere Android 7.1 Nougat ile birlikte kutudan çıkan telefon, bu sayede Google'ın yeni Google Now ve Google Asistan servislerinden faydalanıyor.

Yeni Google Asistan sayesinde arayüzde ve uygulama içinde fark etmeksizin asistan servislerinden faydalanabilmek mümkün. Bunun için sadece home butonuna basmak ve istediğiniz soruyu sormak yeterli oluyor. Pixel Launcher ile birlikte aşağı barda yer alan uygulama barını yukarı kaldırarak tüm uygulamalara ulaşabilmek mümkün.

Yazılım tarafında son olarak Pixel sahipleri, Google Photos ile tam çözünürlükte sınırsız depolamanın sahibi oluyor.

Ayrıca Google Pixel, DayDream VR destekli ilk akıllı telefon. 12 MP arka kameraya sahip telefonda, 8 MP ön kamera bulunuyor. Arka kamera ile 4K, ön kamera ile de Full HD videolar kaydedilebiliyor. F/2.0 diyafram değerine sahip arka kamera, Google'ın belirttiğine göre Dxomark skorlarında ilk sırada yer alıyor.

BÜYÜK EKRANLI MODEL PIXEL XL

Tasarım olarak en büyük farkı 5,5 inçlik ekranı. Son derece şık görünen cihazın mavi, gümüş ve siyah olmak üzere 3 farklı renk seçeneği bulunacak. 168 gram ağırlığa sahip olan Google Pixel XL 154,7 x 75,7 x 8,6 mm'lik ölçüleriyle dikkat çekiyor.

Ekran kısmında 16 milyon renk sunan AMOLED panel kullanılmış. %71,2 ekran kasa oranı olan Google Pixel XL 1440x2560 çözünürlük değerlerine sahip. Bu ekran Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor.

Gücünü Qualcomm Snapdragon 821'den alan Google Pixel XL, iki tanesi 2,15 GHz ve diğer iki tanesi 1.6 GHz saat hızlarında çalışan toplamda 4 çekirdekli işlemciye sahip. Grafik arabirimi olarak da karşımıza Adreno 530 çıkıyor. 32 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı model seçeneği olan Google Pixel XL, 4 GB RAM kullanıyor.

Google Pixel X ve XL akıllı telefonların en büyük özelliklerinden biri de yeni Google asistanı olacak. Cihazda f/2.0 diyafram açıklığına sahip, çift LED flaşlı 12 MP ana kamera ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip 8 MP ön kamera bulunuyor. Google Pixel XL 2K çözünürlük ile 30 FPS video çekebiliyor. DxOMark'a göre Pixel'in kamerası tüm zamanların en iyi akıllı telefon kamerası olarak geçiyor.

Batarya olarak da 3450 mAh'lık bir dev dikkat çekiyor. Son derece yüksek donanım özelliklerine sahip olan telefonun bataryası da hayli güçlü görünüyor. Cihaz sadece 15 dakikalık bir şarjla 7 saatlik bir kullanım sunuyor.

SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ DAYDREAM

Google I/O 2016 kapsamında yapılan konferansın kapanış ürünü Google Daydream oldu. Daydream sanal gerçeklik üzerinde tüm medya mecralarının VR gözlük setlerinde kullanılabilmesine olanak sunuyor. Son günlerde piyasada sanal gerçeklik gözlükleri konusunda iddialı ürünler geliştiren Oculus, Samsung,LG ve HTC VR gözlük setiyle 360 derece haber, film, TV şov ve yarışmalar izleyebileceksiniz. Google Daydream Google I/O 2016’da tanıtılan açık kaynaklı geliştirici SDK’ları ile uygulama geliştiricilere açılıyor. Eylül ayından itibaren Android ve Android ara yüzü ile çalışan TV’lerde de kullanılabilir hale geldi. Google Daydream View VR uzaktan kumandaya da sahip. Daydream, Android N ekosisteminde var olacak şekilde geliştirilecek.

Google Pixel XL için belirlenen çıkış tarihi 20 Ekim iken ön siparişler 12 Ekim'de başlıyor. Goolgle Pixel telefonların fiyatları 649 dolardan başlayacak. Daydream View ve kumandası 79 dolara satılacak.