Görüntü yönetmeninin ölümüne neden olmuştu: Mahkeme Alec Baldwin hakkında kararını verdi

Film setinde görüntü yönetmenini vurarak ölümüne neden olan oyuncu Alec Baldwin'in davası sona erdi. Oyuncu hakkındaki suçlamalar düşürüldü.

Abone ol

DUVAR - "Rust" filminin setinde kullandığı tabancanın ateş alması sonucu, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan ABD'li oyuncu Alec Baldwin, Amerika Birleşik Devletleri'nin New Mexico eyaletinde hakim karşısına çıktı. Baldwin'i eşi ve kız kardeşi de yalnız bırakmadı.

Ntv'nin aktardığına göre, canlı yayınlanan duruşmada savcılık, Baldwin'in suçlu olduğunu ve film çekimleri sırasında silahı kasıtlı olarak defalarca kez ateşlediğini belirtti. Savunma tarafı ise suçlamaları reddetti.

Oyuncunun avukatı, Santa Fe polisinin davada delil olarak kullanılması gereken mermileri aldığını ancak bunları soruşturma dosyasında listelemediğini ve savunma tarafı avukatları ile paylaşmadığını söyledi.

Tarafları dinleyen Hakim, ardından kararını açıkladı. 

SUÇLAMALAR DÜŞÜRÜLDÜ

Eyalet yetkililerinin savunma tarafına ve mahkemeye tüm delilleri paylaştıklarına dair defalarca kez beyanda bulunduğunu ancak yine de davanın sonucuna etki edecek belgeleri sakladıklarını ifade etti.

Böylece davanın düşürülmesinin tek seçenek olduğu kararına varıldı.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)