Gözler Beştepe'de: Kısıtlamalara dönülecek mi?

Beştepe'de yarın yapılacak kabine toplantısında ana gündem maddesi Covid-19 salgınındaki artış olacak. Risk haritasındaki değişime göre özellikle İstanbul gibi illerde yeniden kısıtlamalara başlanıp başlanmayacağı açıklanacak.

Abone ol

DUVAR - 'Kontrollü normalleşme' sürecine geçilmesinin ardından artan vaka sayılarıyla birlikte kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceği tartışma konusu oldu. Özellikle risk haritasında kırmızıya dönen illerde bazı kısıtlamaların yeniden uygulanmaya başlanması ihtimali söz konusu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ana gündemi korona virüs (Covid-19) salgını olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda illerdeki vaka artışı gözden geçirilecek. Mutasyonlu virüslerin yaygınlaşması ve mutant virüs görülen illerin sayısı da ele alınacak. Her il özelinde değerlendirmeler yapılacak. Risk durumuna göre karar verilecek. Vaka haritasındaki risk durumuna göre kararlar alınması bekleniyor.

Mavi (düşük riskli) illerin sayısının azalması ve kırmızı (çok yüksek riskli) şehirlerin artması görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıdan sonra açıklama yapması bekleniyor.

MUTASYONLU İLLER

Son Bilim Kurulu toplantısında 76 ilde mutasyonlu virüs görüldüğü belirtilmişti. 41 bin 488 İngiltere, 9 ilde 61 Güney Afrika, 1 ilde 2 California-New York ve 1 adet de Brezilya mutantı tespit edildiği açıklanmıştı.

Aşı çalışmaları da kabine toplantısında görüşülecek. Aşı tedariki konusunda Çin ve Almanya'dan sipariş edilen aşıların son durumu ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak. (HABER MERKEZİ)