Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı ne olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararı öncesi ekonomistlerin ve piyasa katılımcılarının beklentisi belli oldu.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını bugün açıklayacak.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak olan kurul, 2024 Eylül ayı faiz kararını saat 14.00’te açıklayacak.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE OLACAK?

TCMB'nin faiz kararı öncesi Reuters'ın anketine katılan ekonomistlerin çoğu Merkez Bankası'nın Kasım ayına kadar faizi yüzde 50'de sabit tutmasını bekliyor. Ankete katılan üç ekonomist ilk faiz indiriminin Ekim'de gelmesini beklerken, dördü Kasım'da, üçü Aralık'ta ve ikisi de yeni yılın ilk çeyreğinde faizlerin inmeye başlayacağını öngörüyor.

AA'nın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı da politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılacağını öngörüyor. Bu ankette ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,65 olarak hesaplandı.

Bloomberg HT'nin beklenti anketine katılan ekonomistler ise, TCMB'nin politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağını öngördü.

MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİSİ

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 64 katılımcı tarafından yanıtlanmış eylül ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, faiz beklentisi yüzde 50 olarak gerçekleşti.

(EKONOMİ SERVİSİ)