'Gram' bile yok: Kapalıçarşı'da neler oluyor?

Kapalıçarşı piyasasında gram altın bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Hem kuyumcular, hem uzmanlar artan talep nedeniyle altın ithalatındaki kotanın kaldırılmasına dikkat çekiyorlar.

DUVAR - Güvenilir liman olarak bilinen altın piyasasında son zamanlarda büyük bir hareketlenme yaşanıyor. Altına olan talebin artması arz-talep dengesini bozarken bu durum kalpazanların da ekmeğine yağ sürmüş durumda. Kapalıçarşı'da konuştuğumuz kuyumcular ise altın ithalatına getirilen kotanın, iç ve dış piyasa arasındaki makasın açılmasına neden olduğunun altını çiziyor. Kapalıçarşı esnafı, özellikle online satışlarda vatandaşlara düşük ayarlı ya da sahte altın satanlara karşı dikkat olunması gerektiğini belirtirken, talebin mevcut haliyle devam etmesi durumunda fiziki altın bulmakta zorluk yaşanacağı dile getiriyorlar. 

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler