Grammy ödüllü şefe cinsel istismar suçlaması

Ünlü orkestra şefi James Levine farklı kişilere yıllar önce cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor. Suçlamaların ardından New York Metropolitan Operası, Levine'in işine son verdi.

Abone ol

DUVAR - ABD'de 10 kez Grammy ödülü kazanan dünyaca bilinen orkestra şefi James Levine, hakkındaki yıllara yayılan cinsel istismar iddiaları nedeniyle New York Metropolitan Operası'daki görevinden uzaklaştırıldı.

Sputnik'in haberine göre, New York Metropolitan Operası (Met), 74 yaşındaki orkestra şefi Levine'in hakkındaki cinsel istismar ve cinsel taciz soruşturmaları sonlanana kadar görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

'KENDİ SORUŞTURMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'

Opera'nın genel müdürü Peter Gelb yaptığı açıklamada Levine'in herhangi bir performans veya etkinlikte yer almayacağını belirterek "Yeni çıkan haberler üzerine soruşturmanın sonlanmasını bekleyeceğiz. Yaşamı etkilenen herhangi bir kişi için, yaşananlar trajedi" ifadesini kullandı.

NBC'ye konuşan Gelb operanın suçlamalar hakkında Illinois eyaleti polisinin Ekim 2016'da konuyla ilgili soruşturma başlatmasının ardından haberdar olduklarını söyledi.

Genel Müdür Gelb, "O dönem Levine suçlamaların tamamen yanlış olduğunu söyledi ve polisten de bu konuda başka bir şey duymadık. Şimdi bu suçlamaların doğru olup olmadığını belirlemeliyiz ve eğer doğrularsa uygun şekilde harekete geçmeliyiz. Dışarıdaki kaynaklarla kendi soruşturmamızı yürütüyoruz" dedi.

https://www.facebook.com/MetOpera/posts/10159806195345533

CİNSEL İSTİSMAR SUÇLAMALARI

Opera'nın açıklaması, New York Post gazetesinin bir polis raporunda, Levine'in bir çocuğa 15 yaşından beri yıllar boyunca cinsel istismarda bulunduğunu yazmasının ardından geldi. Gazete ayrıca Levine'in, kendilerine 1968 yılında, henüz çocuklarken cinsel istismarda bulunmaya başladığını ve saldırıyı daha sonra cinsel taciz olarak devam ettirdiğini öne süren iki erkeğin daha iddialarına yer verdi.

JAMES LEVİNE KİMDİR?

1976'da New York Operası'nın müzik direktörü olan Levine cumartesi gününe kadar görevinin başındaydı. Son oalrak Guiseppe Verdi'nin 'Requiem' operasını yönetmişti. Levine 10 kez Grammy ödülü kazandı, 37 kez ise aday gösterildi.

2002'de Paul Simon, Chita Rivera, Elizabeth Taylor ve James Earl Jones'la birlikte 'Kennedy Center Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Levine ayrıca 2000'de Disney'in 'Fantasia 2000' adlı filminin müziklerini de yönetmişti.