Grev başladı, belediye işten atılan 86 işçiyi geri aldı

Yalova Belediyesi işten çıkarılan 86 işçi için bugün başlayan grevin ardından sendika ile anlaştı, işçiler işlerine geri döndü.

Abone ol

DUVAR - 86 işçiyi işten çıkaran Yalova Belediyesi,  sendika grev kararı alınca geri adım attı.

AA'nın aktardığına göre Hizmet-İş Sendikası, Yalova Belediyesinde işten çıkarılan işçiler için bugün grev kararı aldı.

Başta temizlik işçileri olmak üzere belediye genelinde sendika üyeleri greve başladı. Bunun üzerine sendika yöneticileri ile belediye yetkilileri bir araya gelerek anlaştı.

Anlaşma ile ilgili eylem çadırının önünde açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, Yalova Belediyesi ile işçilerin yeniden işbaşı yapmasıyla ilgili protokol imzaladıklarını söyledi.

Protokolle işçilerin yeniden görevlerine getirildiğine vurgu yapan Yavuz, "İşten çıkartılan 86 arkadaşımızın tamamının işe dönüşü bugün itibariyle yaptığımız protokolle sağlanmıştır. Mayıs ayından kalan yarım maaşlarımız ayın 10'u itibariyle banka hesabına yatırılacaktır. Bundan sonraki dönemde ve süreçte, ayın 15'inde maaşlarımız tam ve eksiksiz bir şekilde yatırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası yaklaşık bir haftadır kurulan çadırda kararı protesto eden işten çıkarılmış çalışanlar, büyük coşku yaşadı. 

(HABER MERKEZİ)