Grev kararı asılan Baysan Trafo’da TİS imzalandı

Kocaeli Kartepe’de üretim yapan ve 17 Nisan’da grev kararı asılan Baysan Trafo’da, işveren ile Birleşik Metal-İş Sendikası TİS görüşmelerinde anlaşmaya vardı.

Abone ol

KOCAELİ - Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren Baysan Trafo Kazanları Sanayi Ticaret A.Ş.'de, işveren ile fabrikada örgütlü Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesi arasında ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

180 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde netice alınamaması üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası 17 Nisan’da fabrikaya grev kararını asmıştı. 6 Mayıs’a kadar anlaşmama sağlanamaması durumunda greve çıkılacaktı.

Bugün, Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, işverenle anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

NET MAAŞLAR 51 BİN TL’YE KADAR YÜKSELDİ

İmzalanan TİS’e göre iş yerinde 1 Temmuz 2024 tarihi itibari ile iş yeri ortalama ücreti, ikramiye ve her ay düzenli alınan sosyal haklar ile birlikte tahmini net 51 bin TL’ye kadar yükseltildi.

Toplu iş sözleşmesinin diğer maddeleri şöyle:

- Toplu iş sözleşmesi 2 yıllık olarak imzalandı.
- Yapılan toplu iş sözleşesi ile bir çok idari hakta ilerleme sağlandı.
- Sosyal ödeme ve ödeneklerin 6’şar aylık olarak artışı sağlandı.
- Ücretler 6’şar aylık dönemler içerisinde artacak.
- Yapılan toplu iş sözleşmesi ile 1 Ocak 2024 tarihi itibari işyeri ortalama ücreti, ikramiye ve her ay düzenli alınan sosyal haklar ile birlikte net 40 bin’ye kadar yükseltildi.
- İkinci altı ayda enflasyon 3. altı ayda enflasyon +3 ve 4. altı ayda enflasyon oranında zam toplu iş sözleşmede yer aldı.
- 1 Temmuz 2024 tarihi itibari ile işyeri ortalama ücreti, ikramiye ve her ay düzenli alınan sosyal haklar ile birlikte tahmini net 51.000 TL’ye kadar yükseltildi.
- Sosyal ödeme ve ödeneklerde sözleşmenin 1. altı aynında ortalama yüzde 280’lik bir artış sağlandı. Sosyal ödeme ve ödeneklerin diğer artışları ücret zam ve dönemlerinde (6’şar aylık) arttırılacak.