Gül: Yargı reformu yol haritası olacak

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 'Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin yeni adli yılın 'temel ajandası ve yol haritası' niteliğinde olacağını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin meclisin ekim ayında açılmasıyla ilk gündem maddesi olması bekleniyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ^'Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin yeni adli yılın temel ajandası ve yol haritası niteliğini taşıdığını söyledi.

Bakan Gül, yarın başlayacak 2019-2020 adli yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu açıklamayı yaptı:

"Yeni adli yıl, adalet teşkilatımız için reformcu ve kararlı bir yaklaşımla temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan hukuk devleti ilkesini derinleştirme dönemi olacaktır. Bu noktada, 'Yargı Reformu Strateji Belgesi' yeni adli yılın temel ajandası ve yol haritası niteliğini taşımaktadır. Özünde insan onuru, insan hak ve hürriyetleri bulunan Strateji Belgesi'yle demokrasimizi güçlendirmeye, özgürlükleri geliştirme ve genişletmeye yönelik irademizi açıkça ortaya koymuş bulunuyoruz. 'Güven veren ve erişilebilir adalet' prensibiyle hazırladığımız bu belgede yer alan temel amaçlar doğrultusunda, milletimize taahhüt ettiğimiz hedef ve faaliyetleri, ilgili tüm kurumların aktif katılımıyla demokratik ve çoğulcu bir zeminde birer birer hayata geçireceğiz.

ÇITAYI YÜKSELTECEK OLAN UYGULAMALARDIR

Bu reform belgesinin kararlılıkla uygulanması, güncel sorunların çözümüne katkı sunacağı gibi, yargısal işleyişimizin ve hukuk sistemimizin istikbaldeki yerini ve standartlarını da güçlendirecektir. Hangi reformu, hangi düzenlemeyi yaparsak yapalım, adalet hizmetlerinde çıtayı yükseltecek olan hiç şüphesiz uygulamalardır, mahkemelerden çıkan kararlardır."

Herkesin adil yargılanma hakkı bulunduğuna işaret eden Gül, mahkemelerin bağımsızlık ve tarafsızlık temelinde, adaletle işlediğine dair yurttaşların inancını ayakta tutmak ve kuvvetlendirmenin adalet teşkilatının temel ödevi olduğunu ifade etti.

Bakan Gül, "Adliyenin kapısı adalete açılan kapıdır. Bu kapıdan herkes memnuniyetle ayrılmalıdır. Adalet beklentisi karşılanmış, adalet ihtiyacı tatmin edilmiş bir toplum, hukukun üstünlüğünün de güvencesi ve bekçisi olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

(ANKARA-AA)