Gülen'i yurtdışına çıkaran rapor kayıp

Hastalığını gerekçe göstererek 18 yıl önce yurtdışına çıkan Gülen'in Türkiye'deki sağlık raporlarına ulaşılamıyor. Haccettepe Üniversitesi'ndeki dosyası kaybolan Gülen'in sağlık dosyasının ortaya çıkarılması için bu kez Sosyal Güvenlik Kurumu ve Diyanet İşleri BaşkanlığI'na yazı gönderildi.

Abone ol

ANKARA - TBMM, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ABD'ye giden Fethullah Gülen'in hastalığının peşine düştü. Üniversite hastanesinde bulunamayan dosya için bu kez devlet hastaneleri taranacak.

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, ilk olarak Gülen'in tedavi gördüğü Haccettepe Üniversitesi'nden bilgi istemişti. Ancak üniversite hastanesinin bilgi sisteminde Gülen’in 1998-1999 tarihinde açılmış hasta kaydı bulunmasına karşın fiziki hasta dosyası bulunamadı. Hacettepe Üniversitesi söz konusu yıllardaki mevzuatta yurt dışı sevklerinde, devlet hastanesinden heyet raporu talep edildiğini hatırlatarak Numune Hastanesi'ni adres gösterdi.

SGK'DAN TÜM DOSYALAR İSTENDİ

Cevap böyle olunca komisyon bu kez Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na bir yazı gönderdi. Yazıda, Gülen'in 21 Mart 1999 tarihli ABD seyahatine sebep olarak gösterilen hastalığı dahil olmak üzere, özlük dosyasına işlenmiş olan, dönemler itibariyle sağlık durumunu gösteren, istiharat raporu, ilaç raporu, yataklı tedavi durumu gibi tüm bilgi ve belgelerin komisyon'a gönderilmesi istendi.

PERSONEL DOSYASINA DA BAKILACAK

Komisyon bununla da sınırlı kalmadı. Bir yazı da Gülen'in emekli olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderildi. Komisyon, Gülen'in personel dosyasından sağlığıyla ilgili tüm bilgi ve belgelerin kendisine ulaştırılmasını istedi.

Yaklaşık 18 yıldır ABD'de bulunan Gülen'in bu sürede ameliyat olmadığı biliniyor. Gülen'in sağlık durumuyla ilgili yapılan haberlerde şeker başta olmak üzere, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklardan bahsedilmişti. Ancak Türkiye'de tedavi olduğu hastanelerdeki hasta dosyalarına ulaşılamadı.