Gülen'in cenazesine QR kodla girilecek

Fetullah Gülen'in cenazesine cemaat üyelerinin tedirginlik yaşadığı için QR kodla girileceği öne sürüldü.

Abone ol

DUVAR - Fetullah Gülen ölümünün üzerinden dört gün geçmesine rağmen hala defnedilmedi. Cemaat içinde başa gelme kavgasının, Gülen'in defnedilmesinin önüne geçtiği öne sürüldü. İddiya göre cenazeye kimin katılıp katılmayacağı, nerede gömüleceği, ne zaman defnedileceği kavgaları cenaze töreninde gecikmelere neden oldu. İçerideki tartışmalar devam ederken, birlik görüntüsü verme adına cenaze töreninin 24 Ekim'de yerel saatle 11.00'de düzenlenmesine karar verildi. Bu arada cemaatin üst düzey isimlerinin Gülen'in vasiyetnamesinin açıklanması için bir araya gelmesi gerekiyor.

İHA'nın haberine göre cemaatin kendi içinde yaşadığı çelişkiler, defin işlemlerine de yansıdı. Tartışmalar nedeniyle cenaze işlemlerinin gecikmesinin yanı sıra hazırlıklardan da mümkün olduğunca görüntü verilmemeye çalışılıyor. Cemaatin üst düzey bazı isimlerinin güvenlik ve gizlilik endişesi nedeniyle büyük bir cenaze törenine karşı çıktığı, ancak bir grubun defin işlemini gösteri haline getirmek istediği belirtildi.

KİŞİYE ÖZEL TANIMLI QR KOD

Ajansın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre defin işlemlerinin gizli yapılmasını isteyenler, cenaze töreni sürecinde uyulmasını istedikleri kuralları kendi haberleşme ağlarında vurguluyor. Bu isimler, cenazeye katılacak cemaat mensuplarını tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaya ve tahrik edici konuşmalardan uzak durmaya çağırıyor.  Yaşanan tedirginlik nedeniyle cenazeye QR kodla girilmesine karar verildi. Cemaat üyelerine isimlerine özel QR kod tanımlandı.

(İHA)