'Gülen'in sağ kolu' iddiasını kabul etmedi

Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden biri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Davut Hancı adliyeye sev edildi. Hancı tüm suçlamaları reddetti.

Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar çerçevesinde Trabzon'da gözaltına alınan Davut Hancı, 'Fethullah Gülen'in sağ kolu olduğu' iddialarını reddetti.

23 Temmuz'da gözaltına alınan Hancı polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Daha önce basında 'Hancı'nın 'Halis' kod adanı kullandığı öne sürülmüştü. Yurtdışında bulunan Hancı'nın 13 Temmuz'da Türkiye’ye giriş yaptığı, Sakarya’ya giderek bazı akrabalarını ziyaret ettikten sonra Trabzon’a geçtiği de gelen haberler arasındaydı.

İddialara göre Hancı emniyetteki sorgusunda, 'FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgütün üst düzey yöneticileri ile yakın ilişkisi bulunduğu' suçlamalarını kabul etmedi.

KANADA VATANDAŞI

Kanada vatandaşlığı da bulunan Davut Hancı’nın, internette dolaşan bir videoda Fethullah Gülen’in yanında çocuklara para dağıtan kişi olduğu iddialarını da yalanladığı öğrenildi.

Polis, Davut Hancı’nın kullandığı cep telefonunu da incelemeye aldı. Emniyet yetkilileri, Hancı'nın telefon ve SİM kartını Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra aldığını ve sadece birkaç akrabasıyla görüştüğünü belirledi. (DHA/TRABZON)