Gülmen ve Özakça serbest bırakıldı

KHK ile ihraç edildikten sonra Ankara'da İnsan Hakları Anıtı önünde 4 aydır eylem yapan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça 5 gün süren gözaltının serbest bırakıldı.

Abone ol

ANKARA - OHAL kapsamında çıkarılan KHK (kanun hükmünde kararname) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen, Semih Özakça serbest bırakıldı.

Gülmen ve Özakça geçen hafta Meclis'teki basın açıklamalarının ardından Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltı sırasında açlık grevine başlayan eğitimciler 5 günlük gözaltı süresinin ardından bugün savcının karşısına çıktı. Akademisyen Gülmen ile öğretmen Özakça'nın ifadelerinin tamamlanmasının ardından adli kontrol istemiyle serbest bırakılmaları istendi.

VELİ SAÇILIK: YORGUNLAR VE BİTKİNLER

KHK ile ihraç edilmesinin ardından Gülmen ve Özakça'nın Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önündeki eylemlerine katılan Veli Saçılık da eğitimcileri adliyede yalnız bırakmadı. Saçılık, “Yorgunlar ve bitkinler. Nuriye'nin eli sarılı. Bizim için mücadele yeni başlıyor. Açlık grevini ve genel direnişi kırmak için yaptılar ama boşa çıkardık. Kararlılığımızı devam ettirerek KHK'ları çöpe atacağız” dedi.

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın gözaltında kötü muameleye maruz kaldığı, akademisyen Gülmen'in kolundan yaralandığı, Özakça'ya da el ve ayaklarından ters kelepçe yapıldığı avukatları tarafından ifade edilmişti. (DUVAR)