Günaydın: 'Türkiye, hükümetin depremin altında kaldığı gerçekliği acı bir şekilde yaşıyor'

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Resmi yalanların hiçbir geçerliliği yok. Türkiye, depremle beraber merkezi hükümetin depremin altında kaldığı bir gerçekliği çok acı bir şekilde yaşıyor" dedi.

Abone ol

DUVAR -  CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Antep’te 6 Şubat depremlerinde vefat edenler için düzenlenen anma törenine katıldı. CHP'li milletvekillerinin de katıldığı anmada konuşan Günaydın, “Resmi yalanların hiçbir geçerliliği yok. Türkiye, depremle beraber merkezi hükümetin depremin altında kaldığı bir gerçekliği çok acı bir şekilde yaşıyor. Bir yıl geçmiş… Bir yıl sonra bütün binaların teslim edileceği taahhüt edilmişti. An itibarıyla bölgede; yıkılan bağımsız bölümlerin ancak yüzde 3’ü teslim edilebilmiş durumda. Bu, memlekette depremin yarattığı acının sadece ölenler açısından değil, kalanlar açısından da devam ettiğini gösteriyor” dedi.

Günaydın, burada şunları söyledi:

“Kent merkezinde altı bloktan dördü çöken, 134 yurttaşımızı kaybettiğimiz Polat Sitesi’nin önündeyiz. Burada vatandaş, gerçekleri haykırıyor; acılar, ağlamalar, bağrışmalar birbirini takip ediyor. Ve herkesin söylediği ortak bir şey var: 134 yurttaşımız burada, hiçbir arama kurtarma faaliyeti görmeden vefat etti. Sadece 10 saniye içinde çöken bloklarda, insanlar kendi elleriyle yakınlarını kurtarmaya çalıştılar. Üç gün boyunca, hiçbir arama kurtarma faaliyeti buraya gelemedi.

Bu, depreme memleketin ne kadar hazırlıksız olduğunun çok açık bir göstergesi. Sekizinci gün, enkaz kaldırılmaya başlandı ve ancak o tarihte, o saatte insanların bedenlerine ulaşılabildi.

Resmi yalanların hiçbir geçerliliği yok. Türkiye, depremle beraber merkezi hükümetin depremin altında kaldığı bir gerçekliği çok acı bir şekilde yaşıyor. Bir yıl geçmiş. Bir yıl sonra bütün binaların teslim edileceği taahhüt edilmişti. An itibarıyla bölgede, yıkılan bağımsız bölümlerin ancak yüzde 3’ü teslim edilebilmiş durumda. Bu, memlekette depremin yarattığı acının sadece ölenler açısından değil, kalanlar açısından da devam ettiğini gösteriyor. Konteynerlerde, çok kötü koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan yüzbinlerce yurttaşımız var. Türkiye bunu hak etmiyor. Biz, hem yurttaşlarımızın acısını paylaşmak, hem de gerçekleri kamuoyuna aktarmak üzere görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Bugün öğlen saatlerinde depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı’nda olacağız. Arkasından da Pazarcık’a geçeceğiz. Elbette vicdanımızla, aklımızla yurttaşımızın sesi olmaya devam edeceğiz.”