Uzman isim değerlendirdi: Gram altın alınır mı?

Altın fiyatları, dolar endeksindeki güçlenmeyle son günlerde gerilerken; ons altın fiyatı 3 haftanın, gram altın fiyatı ise 2 haftanın dibini gördü. Peki, bu düşüşler alım fırsatı mı?

DUVAR - Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine bu yıl mart ayında başlayacağına yönelik beklentilerin kuvvetlenmesiyle, 4 Aralık 2023'te tarihi zirvesini 2148 dolara taşıdı. O tarihten bu yana, psikolojik seviye olan 2000 doların üzerinde kalmayı başaran ons altın; gerek makroekonomik verilerle gerekse Fed yetkililerinden gelen 'şahin' açıklamalarla yükselen dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerinin etkisiyle, dalgalı bir seyir izliyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler