Gündem ekonomi paketi: İşsizler için madde yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı ekonomi reform paketi muhalefetin gündeminde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pakette işsizlerle ilgili bir tek madde bile olmadığını belirtirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, "piyasalar damat beyinki gibi bunu da satın almadılar" dedi.

Abone ol

DUVAR - Ekonomik reform paketi muhalefetin ve sendikaların da gündemi oldu. İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Bina Yıkım ve Temel Atma Töreni’ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi paketini “Bir ekonomi paketi açıkladılar, işsizliği çözecek tek madde yok. 10 milyonu aşkın işsiz var… Birileri 3-4 maaş alırken neden birisi işsiz" sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bütün bu tabloları biliyoruz. Güvenin bize, gerçekten de güvenin bize. Türkiye’yi değiştireceğiz, Türkiye'ye huzuru, bereketi getireceğiz. Hiçbir kadın pazar artıklarından evine bir yiyecek bulabilir miyim diye çalışmayacak ve götürmeyecek” dedi.

AKŞENER: PİYASA BUNU DA SATIN ALMADI

Bir televizyon kanalına açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise pakete ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanının açıkladığı paketin ardından piyasaların bunu satın almasını beklerdim, damat beyinki gibi bunu da satın almadılar. Ekonomideki bu bakış açısının sebebi de güven kalmadığıdır. Bunun için demokrasi lazım, adalet, liyakat birçok şey lazım" açıklamasında bulundu.

'Tercih sermayeden yana kullanılmış'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise pakete ilişkin yaptığı açıklamada, "Covid-19 salgınının birinci yılında açıklanan ekonomik bir paketten beklenen elbette ki yaraların sarılmasıdır. Ancak hükümet ekonomik krizin ve salgının başından itibaren tercihini hep sermayenin çıkarlarını korumak yönünde kullanmış, salgın süresince milli gelirine oranla en düşük kamu desteği veren iki ülkeden biri olan Türkiye’de, oldukça sınırlı destekler bir avuç patrona aktarılmış, halka bütçeden tek kuruş sosyal destek sunulmamıştır. Son açıklanan pakette de bu tercih değişmemiştir" dedi.

Türkiye Esnaf Platform Sözcüsü Murat Akbaş ise şunları söyledi: "Bizim vergilerimizin muaf tutulması küçük de olsa bir gelişme gibi gözükse de şu an ölümle karşı karşıya kalan esnafın derdine çare olmayacaktır. Esnaflar iflas etti. İcrayla karşılaştılar, elektrik, su, doğalgaz sayaçları söküldü, iş yerlerini terk etmek zorunda kaldılar. Küçük esnaf elindekileri kaybedince yoksullar sınıfına katıldı. Bu paket bizim derdimize derman olmayacak." (HABER MERKEZİ)