Güneş kremleri nasıl kullanılmalı?

Leeds Üniversitesi'nde sürdürülebilir malzemeler profesörü olan Richard Blackburn, güneş kremini nemlendirici gibi diğer cilt ürünleriyle karıştırmamanın da önemli olduğunu söylüyor.

DUVAR - Uzmanlar güneş kremi kullanmanın sağlığımız için yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri olduğunu söylüyor. Cilt kanserinin en ölümcül türü olan melanoma vakalarının yüzde 80'inden fazlası güneş yanığından kaynaklanıyor ve bu sayı her geçen yıl artıyor.

Dünya genelinde her yıl tahminen 1,5 milyon yeni cilt kanseri vakası görülüyor ve bu oranın 2040 yılına kadar yüzde 50 oranında artması bekleniyor. Bu çarpıcı gerçeklere ve güneşe maruz kalmanın riskleri hakkında tekrarlanan halk sağlığı uyarılarına rağmen, güneş kreminin nasıl ve ne zaman uygulanacağı konusunda halen çok fazla kafa karışıklığı var.

Haberin Devamı
Faiz oranları değişti: 1 milyon TL'nin getirisi güncellendi MasterChef yarışmacısı: 'Beş para etmezsiniz' Çarşamba günü akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG İkinci elde en çok satışı olan SUV araçlar belli oldu İstanbulluların en çok göç ettiği şehirler: Fiyatlar uçacak İkinci el araçta tüm rakamlar değişti: Yüz bin liralık fark var