Güney Afrika'da alkol izdihamına karşı 'soyadı bazlı' satış teklifi

Koronaya karşı tedbirler kapsamında alkol satışının mart sonundan bu yana yasak olduğu Güney Afrika'da, bu önlem yarından itibaren gevşetilecek. Ancak izdihamdan endişe eden satıcılar, sosyal mesafe tedbirlerine uyulabilmesi için hükümete soyadı bazlı bir satış sistemi önerdi.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı en sert sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı ülkelerden biri olan Güney Afrika, alkol satışının mart sonundan bu yana ilk kez başlaması öncesinde izdihamı önlemenin yollarını arıyor. Hükümet alkol satışına pazartesi-çarşamba günlerinde 08.00-12.00 arasında izin vermeyi planlarken, alkol satıcılarından soyadı bazlı bir düzenleme önerisi geldi.

Güney Afrika Alkol Satıcıları Birliği, alkollü içecek alınmasına yaklaşık iki ay sonra ilk kez izin verileceği için sosyal mesafe kurallarını uygulanmasının zor olacağını vurguladığı açıklamasında, hem iznin cumartesiye kadar uzatılmasını hem de soyadlarının ilk harflerine göre bir düzenleme yapılmasını istedi.

'A-M VE N-Z ARASI HARFLERE GÖRE İKİYE AYIRALIM'

Açıklamada, soyadları A ile M arasındaki harflerle başlayanların pazartesi ve çarşamba günleri, N ile Z arasındaki harflerle başlayanların da salı ve perşembe günleri alkol alması önerildi. Cuma ve cumartesi günleriyse isteyen herkese satış yapılması teklif edildi. Hükümetin bu öneriyi hayata geçirip geçirmeyeceği bilinmiyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nden mart sonundan bu yana halkın sadece gıda almak ve doktora gitmek için dışarı çıkmasına izin veriliyor. Ülkede sigara ve alkol satışı da yasaklanmış durumda. Hükümet, tedbirleri yarından itibaren kademeli olarak hafifletmeyi planlıyor.

Güney Afrika'da 12 bin 739 korona virüsü vakası tespit edilmiş durumda. Ülkedeki ölü sayısı ise 238. (DIŞ HABERLER)