Güney Kore'de 1 milyar dolarlık boşanma

Güney Koreli iş insanı Chey Tae-won'un eski eşi Roh So-young'a 1,45 milyon dolarlık nafakanın yanı sıra mal paylaşımı kapsamında yaklaşık 1 milyar dolar ödemesine hükmedildi.

Abone ol

DUVAR - Güney Kore'de bir mahkeme, boşanma davasında iş insanı Chey Tae-won'un eski eşi Roh So-young'a nafakanın yanı sıra yaklaşık 1 milyar dolar ödemesine hükmederken, bunun ülke tarihinde en büyük boşanma anlaşması olduğu bildirildi.

1,45 MİLYON DOLAR NAFAKA ÖDEYECEK

Anadolu Ajansı'nın Yonhap'tan aktardığına göre, Güney Kore mahkemesi, eski devlet başkanı Roh Tae-wu'nun tek kızı olan Roh So-young ile ülkenin en büyük ikinci holdingi SK Group'un Başkanı Chey Tae-won arasındaki boşanma davasında kararı açıkladı. Mahkeme, Chey'in 1988 yılında evlendiği ve birlikte üç çocuk sahibi olduğu eski eşi Roh'a yaklaşık 1,45 milyon dolar nafakaya ek olarak mal paylaşımı kapsamında yaklaşık 1 milyar dolar ödemesine hükmetti. Karar, ülke tarihinin en büyük boşanma davası oldu.

2015'TE EVLİLİK DIŞI ÇOCUĞU OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Mahkeme, Roh'un bağlantılarının SK Group'un büyümesine katkı sağladığını vurgulayarak, serveti 3 milyar doları bulan Chey'in malvarlığının yaklaşık yüzde 35'ini eski eşine devretmesi gerektiğine hükmetti. Chey'in 2015'te evlilik dışı ilişkisinden bir çocuğu olduğunun ortaya çıkmasının ardından çift boşanma sürecine girmişti. Roh, Chey'in 25 yıldan uzun süredir başkanlık yaptığı SK Group'taki hisselerinin yarısını talep etmişti.

Telekom, kimya ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden olan SK Group'un hisseleri, mahkeme kararının açıklanmasının ardından borsada yüzde 9 değer kazandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)