Günlük vaka sayısında küresel rekor kırıldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni korona virüsü vakalarında dün bir rekor kırıldığını açıkladı. Buna göre, bir gün içinde 220 bini aşkın yeni vaka bildirildi. DSÖ verilerine göre, her gün korona virüsünden ölenlerin sayısıysa, ortalama 5 bin...

Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) korona virüsünün Çin'de ortaya çıktığı aralık ayından bu yana en çok yeni vaka tespit edilen günün dün olduğunu açıkladı. Buna göre, 24 saatlik süre içinde küresel çapta 230 binin üzerinde vaka bildirildi. Bir önceki 24 saatlik rekor, 228 bin yeni vakayla geçtiğimiz cuma günü yaşanmıştı.

ABD YİNE REKOR KIRDI

DSÖ açıklamasına göre, bu 24 saatlik dilimde en çok vaka bildiren ülke ABD oldu. Sadece Florida eyaletinde 15 bin yeni vaka, ABD'nin tamamında ise 66 bin vaka tespit edildi. En çok vaka görülen ülkeler ABD, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika olarak sıralandı.

GÜNDE 5 BİN KİŞİ ÖLÜYOR

Son verilerde Meksika'nın ölü sayısında İtalya'yı geçtiği ve en çok can kaybı yaşanan dördüncü ülke haline geldiği görüldü. Filipinler de kendi rekorunu kırarak bu sabah son 24 saatte 162 yeni ölüm bildirdi.  DSÖ'ye göre, küresel çaptaki ölü sayıları günde ortalama 5 bin kişi olarak seyrediyor. Uzmanlar, gerçek sayının bundan çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER)