‘Günümüz Macar Sineması’ programı Akbank Sanat’ta

Film gösterimlerinin yanı sıra söyleşilerin de yer aldığı ‘Günümüz Macar Sineması’ programı, 28 Mayıs’a kadar Akbank Sanat’ta devam edecek.

Abone ol

DUVAR - Akbank Sanat, Macar Kültür Merkezi ile 2024 Macar – Türk Kültür Yılı’na özel düzenlendiği ‘Günümüz Macar Sineması’ programına ev sahipliği yapıyor. Film gösterimlerinin yanı sıra söyleşilerin de yer aldığı program, 28 Mayıs’a kadar Akbank Sanat’ta devam edecek.

Macar sinemasından güncel yapıtlarının yer aldığı ‘Günümüz Macar Sineması’ programında, dünya çapında yankı uyandıran, dil ve konu açısından kendine has bir evren oluşturan, topluma, tarihe, siyasete ve sanata farklı bakış açıları sunan filmler yer alıyor.

Sándor Csoma imzalı ‘Yükseklerde ve Derinlerde’ filmi ile başlayan etkinlikte, 14 ve 21 Mayıs’ta uzun metraj film gösterimleri, 28 Mayıs’ta Macar Animasyon Kısa Film Seçkisi gösterimi, ardından animasyon araştırmacısı Anna Ida Orosz ile ‘Macar Animasyonunun 110. Yılı’ söyleşisi gerçekleştirilecek.

Sinemaseverler, Akbank Sanat binasında düzenlenen programdaki tüm gösterimlere akbanksanat.com üzerinden ücretsiz kayıt başvurusu yaparak katılabilecek.