Gürcistan, sınır kapılarına karantina bölgeleri kuruyor

Gürcistan, Türkiye sınırı da dahil olmak üzere üç sınır kapısına karantina bölgesi kuruyor. Rusya ve Azerbaycan sınırlarına da kurulacak karantina bölgelerinde ülkeye giriş yapan herkes zorunlu olarak karantinaya alınacak.

Abone ol

DUVAR - Gürcistan’ın Rusya, Türkiye ve Azerbaycan sınırlarındaki geçiş noktalarında, korona virüsüyle mücadele kapsamında Gürcistan'a giden kişiler için karantina bölgeleri kurulacağı ifade edildi. Basın toplantısı düzenleyen Gürcistan Sağlık Bakanı Yekaterina Tikaradze, kara sınırları üzerinden Gürcistan'a gelen vatandaşların sayısının arttığını belirterek Türkiye'yle olan Sarp, Rusya'yla olan Lars ve Azerbaycan'la olan Kızıl Köprü sınır kapılarındaki yoğunluğa dikkat çekti.

Gürcistan Başkanı Georgiy Gahariya'dan söz konusu üç sınır kapısında acilen karantina bölgeleri kurulması yönünde talimat aldıklarını aktaran Tikaradze, Gürcistan sınırından giren kişilerin hangi ülkeden geldiklerine bakılmaksızın zorunlu olarak karantinaya alınacağının altını çizdi.

Söz konusu sınır kapılarında yalnızca ülkelerine dönen Gürcülerin geçmesine izin veriliyor. Sınır kapıları, yük taşımacılığına da açık tutuluyor.

Gürcistan, yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle yabancıların ülkeye girişini 18 Mart itibarıyla yasaklama kararı almıştı.

Gürcistan Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre ülkede toplam 43 kişi enfekte oldu. Doktor gözetiminde 271 hasta bulunurken, 1925 kişi de karantina altında. (Kaynak: Sputnik)