Gürcistan'da 'yabancı ajan' yasası onaylandı, eylemciler sokağa çıktı

Başkent Tiflis'te bir araya gelen eylemciler, Gürcistan Parlamentosu'nun 'yabancı etkinin şeffaflığı' tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. En az 13 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

DUVAR - Gürcistan'da binlerce gösterici, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin sunduğu "yabancı etkinin şeffaflığı" yasa tasarısını kabul etmesini protesto etti. Başkent Tiflis'teki Şota Rustaveli Caddesi'nde gece saatlerinde toplanan binlerce kişi, Gürcistan Parlamentosu'nun "yabancı etkinin şeffaflığı" tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi.

Gürcistan'da temaslarda bulunan bazı AB üyesi ülkelerin Parlamento Dış İlişkileri Komisyonu Başkanları da Tiflis'teki gösteriye katılarak, konuşmalar yaptı. Almanya Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Michael Roth, buradaki konuşmasında, Tiflis'in bir "Avrupa başkenti" olduğunu ifade ederek, göstericilerin demokrasi ve özgürlük için sokağa çıktığını söyledi.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: İşte 500 bin TL'nin aylık ödemesi Kimler borçlarını yapılandırabilecek? Chery fiyat listelerini altüst etti: Yeni kampanyasını duyurdu BofA'dan altın tahmini: Ne kadar olacak? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Ağrı'da bir köy müzesi: Çaydanlıklar, sepetler, gaz lambaları