Gürsel Şahin: Malatya'da sorunlar ilk günkü gibi duruyor

Cumhuriyet ve Adalet Partisi Teşkilat Sorumlu Genel Başkan Vekili Gürsel Şahin, 6 Şubat depremlerinin yıktığı Malatya’da sorunların ilk günkü gibi durduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet ve Adalet Partisi Teşkilat Sorumlu Genel Başkan Vekili ve 6 Şubat Mağdurlarını Destekleme ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürsel Şahin, partisinin teşkilat çalışmalarının devam ettiğini, olası bir erken seçime hazır olduklarını söyledi.

2021 yılından bu yana siyasetin içinde olan ve halen Malatya’da esnaflık yapan Şahin, siyasette yaşanan sorunlara değindi. Genel Başkan Ahmet Sevim’in partilerinin cumhurbaşkanı adayı olduğunu anımsatan Şahin, Türkiye’nin içinden geçtiği siyasi ve ekonomik krize dair çözüm önerilerini anlattı.

Deprem mağdurlarının sorunlarından bahseden Şahin, 6 Şubat Depremi'nin yıkıma neden olduğu Malatya’da depremzedeler için herhangi bir çalışma yapılmadığını dile getirdi. Şahin, “Malatya’da depremden mağdur olan vatandaşlarımızın ciddi sorunları var. Ancak sorunların çözümü için herhangi bir çalışma yapılmıyor. Yardımlaşma ve dayanışmayı büyütmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Malatya’nın depremden sonra ortaya çıkan sorunlarının çözülmediğini ifade eden Başkan Şahin, şöyle devam etti:

“Sorunlar depremin ilk günü gibi duruyor. Esnaflarımızın ciddi sorunu var. Hayat pahalı, kiralar çok yüksek. Vatandaş için de esnafımız için de kiralar çok yüksek. Malatya diğer illere göre hayat pahalılığında çok farklı. Hem ekonomik koşullar hem sosyal yaşam çok ağır. Depremin yıktığı Malatya çok göç verdi. Yüzde 40’a yakın kayıp var. Herkesin bağı bahçesi var. Malatya’ya geri dönmek istiyor. Ama geri dönünce de çadır ya da konteynırda yaşamak istemiyor. Ev sorunu ciddi bir sorun.”