Güzellik yarışmasında erkek şiddeti anlatıldı

Peru'da düzenlenen bir güzellik yarışmasında, katılımcılar beden ölçüleri yerine ülkelerinde yaşanan erkek şiddetine dair veriler paylaştı.

Abone ol

DUVAR - Peru’da geçtiğimiz pazar günü düzenlenen bir güzellik yarışmasında, yarışmacılar beden ölçüleri yerine ülkelerinde yaşanan erkek şiddetine dair veriler paylaştı.

Yarışmanın organizatörlerinden ve eski Peru Güzeli Jessica Newton, erkek şiddetine dikkat çekmek ve kadınların güçlenmesine katkı sağlamak istedikleri için böyle bir davranış sergilediklerini söyledi.

Güzellik yarışması katılımcıları, podyumda bikinileriyle yürürken arkalarındaki büyük ekrana, ülkede gündem yaratan erkek şiddeti vakalarıyla ilgili haber kupürleri yansıtıldı.

Yarışmanın soru-cevap bölümünde ise, yarışmacılara erkek şiddeti ve kadın cinayetleriyle mücadele için yasalarda nasıl değişiklikler yapmak istedikleri soruldu.

Yarışmacıların bu soruya verdikleri cevaplar şu şekilde oldu:

“Adım Camila Canicoba, Lima bölgesini temsil ediyorum. Vücut ölçülerim: Ülkemde son 9 yılda 2 bin 202 kadın öldürüldü.”

“Adım Melina Machuca, Cajamarca bölgesini temsil ediyorum. Vücut ölçülerim: Yaşadığım şehirde kadınların en az yüzde 80’i şiddet görüyor.”

“Adım Luciana Fernández, Huánuco şehrini temsil ediyorum. Vücut ölçülerim: Ülkemizde 13 bin kız çocuğu istismara uğradı.”

“Adım Almendra Marroquín, Cañete’yi temsil ediyorum. Vücut ölçülerim: Kız çocuklarının en az yüzde 25’i okulda istismara uğruyor.”

“Adım Bélgica Guerra, Chincha’yı temsil ediyorum. Vücut ölçülerim: Üniversite mezunu kadınların yüzde 65’i partnerlerinden şiddet görüyor.”

“Adım Romina Lozano, Callao bölgesini temsil ediyorum. Vücut ölçülerim: 2014’e kadar 3 bin 114 kadın insan ticareti mağduru oldu.” (DIŞ HABERLER)