Habertürk: Polis bir kadını ve '7 saat'i araştırıyor

Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından polis araştırmasına dair yeni iddialar ortaya atıldı. Saldırıdan önce araçta bulunduğu belirtilen bir kadın ve aracın patlamadan önceki 7 saati mercek altında.

Abone ol

DUVAR - TAK’ın üstlendiği Beşiktaş’taki terör saldırısını aydınlatmak için başlatılan soruşturmada saldırıyı düzenleyenler arasında yer alan bir kadının kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı iddia edildi. Habertürk gazetesinden Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, saldırıda kullanılan patlamadan saatler önce iki kez güvenlik kameralarına takıldığı belirtilen otomobildeki kadının kimliğinin tespitine çalışılıyor.

Aracın Vatan Caddesi’nden geçişine dair görüntülerde şoförün yanında oturduğu kameralara yansıyan kadının, patlama anında aracı kullandığı ihtimali düşük çünkü habere göre, patlamaya çok yakın saatlerde araçta iki erkek bulunduğuna dair deliller öne çıkıyor. Polisin araştırmasına göre sürücü aracı havaya uçururken, patlamadan birkaç dakika önce araçtan inen “Murat” kod adlı canlı bomba ise polisin etrafını sarmasıyla pimi çekip infilak ettiriyor.

7 SAATLİK SÜRE ARAŞTIRILIYOR

Polisin araştırmasına göre patlatılan araç, saat 10.40 ve 15.28’de iki kez Vatan Caddesi’nden geçti. Bu durumdan kaynaklı iddiaya göre saldırıda ilk hedef Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü veya karşısındaki Aksaray Orduevi olabilir. Bu sırada aracın ön koltuğunda bir kadın görünüyor. Saat 15.28’den patlama anına kadar geçen 7 saatlik sürede ise aracın tam olarak ne zaman Beşiktaş civarına gittiği, araçtakilerin kimlerle temas kurduğu, bombanın bu süre zarfında mı yüklendiği henüz net değil. Yanıt aranan bir başka soru da kadının araçtan nerede ve ne zaman indiği.

GÖRÜNTÜLER TARANIYOR

Habertürk'ün haberine göre, polis şimdi, keşif yaparken araçta olduğu belirlenen kadının kimliğini belirlemek için geniş çaplı soruşturma yürütüyor. Yüzlerce saatlik güvenlik kamera kayıtları inceleniyor. Saldırının ardından gözaltına alınan 13 kişinin sorgusu ise sürüyor. Aracı satın aldıktan sonra “Murat” kod adlı canlı bombaya devrettiği belirtilen Tufan B. de gözaltında bulunuyor. Tufan B.’nin yakın çevresini detaylı olarak soruşturan polis, ipucu elde etmeye çalışıyor.