Hacetdere Ormanı protokolle özel firmaya verilmiş

Tuzla Belediye Başkanı Ali Eren Bingöl, Aydın Mahallesi'nde gerçekleştirdiği mahalle buluşmasında seçimden önce Hacetdere Ormanı'ın protokolle özel firmaya devredildiğini açıkladı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Tuzla Belediye Başkanı Ali Eren Bingöl, Aydın Mahallesi'nde ikincisi düzenlenen Mahalle Buluşmaları'nda ilçedeki Hacetdere Ormanı'nın seçimden önce protokolle özel firmaya verildiğini ve geri almak için atacaklarını söyledi.

ANKA'nın aktardığı habere göre; Tuzla Belediyesi, 5 yıllık stratejik planı oluşturmak için ilçe sakinleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, ilçe genelindeki sorunları belirlemek, çözüm üretmek ve vatandaşın yönetimde söz sahibi olmasını teşvik etmek için Sokak Çalıştayları düzenleme kararı aldı. Bu kapsamda düzenlenen “Söz Senin, Tuzla Hepimizin” Mahalle Buluşmaları'nın ikincisi, Aydınlı Mahallesi’nde yapıldı. Buluşmada Bingöl, bölgedeki TOKİ yapılaşmasına dikkat çekti.

İstanbul Planlama Ajansı’nın da (İPA) destek verdiği buluşmada Bingöl, vatandaşların sorularını cevapladı. Mahallede yaşayan yurttaşlardan gelen en önemli talep, ulaşım ve altyapı sorunlarına ilişkin beklentiler oldu.

'ORMANDAN ÖZEL FİRMAYA VERMİŞLER'

Hacetdere Ormanı'nı Tuzla halkına kent ormanı olarak sunmak istediklerini kaydeden Bingöl, "Hacetdere ormanı bizim vaatlerimizden birisiydi. Bir beyefendi mesire alanıyla ilgili ‘biz burada çocukken kurban kesiyorduk. Bu bölgenin Tuzla Belediyesi bünyesinde kent ormanı olmasını istiyoruz’ demişti. Bununla ilgili çalışmamız devam ediyor. Bir protokolle ormandan özel firmaya devredilmiş. Milli parklardan devredilmiş. Bununla ilgili de çalışıyoruz. Tek tek geri alacağız. Kent ormanıyla yürüyüş parkurlarıyla çok daha keyifli bir alan ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ)