Hacıosmanoğlu Amedspor için geldi: Vali ve eşbaşkanlar yemekte buluştu

Amedspor'un maçını izlemek için Diyarbakır'a giden TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun katıldığı gala yemeğinde Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Belediyesi eşbaşkanları da yan yana geldi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Amedspor'un İstanbulspor'la karşılaşacağı maçı izlemek için dün Diyarbakır'a gitti.

Amedspor’un Sur ilçesindeki Cemil Paşa Konağında verdiği gala yemeğine Hacıosmanoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Amida Haber'in aktardığına göre yemekte konuşan Eş Başkan Bucak, sporun başta Diyarbakır olmak üzere bölgede, ülkede dostluğa, beraberliğe ve barışa vesile olmasını dileyerek, "Bunu her zamankinden çok talep ediyoruz. Çünkü bugünün inşasını gençlerimiz ve çocuklarımız açısından doğru kuramazsak, geleceği de doğru devam ettirip sürdüremeyiz. Oysaki biz sürdürülebilir bir gelecek, sürdürülebilir bir kent ve sürdürülebilir bir toplum gerçeğini savunuyoruz" dedi.

Amedspor'un çok önemli bir tarihi olduğunu vurgulayan Bucak, isim değiştirilerek bugüne gelen Amedspor’un tarihsel süreçlerinde emeği geçen kulüp başkanları, antrenörler, belediye eş başkanları ile birlikte herkese teşekkür etti. Bu sene yaşanan şampiyonluğun çok önemli olduğunu kaydeden Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Diyarbakır, Amedspor'a her zamankinden daha güçlü bir şekilde sahip çıkıyor. Biz yerel yöneticilere, seçilmişlere düşen sorumluluk da kentin ve toplumun sahip çıktığı Amedsporumuzu sonuna kadar desteklemek, yanında olmak ve bu şampiyonluk başarısını elbette bir üst lige taşımak olacaktır.” 

BUCAK, AMEDSPOR’UN YAŞADIKLARINI ANLATTI

Amedspor’un zorlu bir yolculuktan geçerek bugünlere geldiğini hatırlatan Bucak, “Geçtiğimiz yıllarda özellikle deplasmanda oynadığı maçlarda kimi ötekileştirici, ayrıştırıcı politikalara maruz kaldı. Dileriz ki bu manzaraları asla bir daha yaşamayız. Çünkü Amedspor, tıpkı Diyarbakır gibi kucaklayan, hoşgörü ve demokrasi anlayışıyla örnek olmuş bir kenttir ve burada ağırladığı tüm futbol takımlarına da bu hoşgörülü, barışsever ve dostluk yanlısı karakterini ve anlayışını yeteri kadar göstermiştir. Bu anlamıyla ayrımcılığın ve ötekileştirmenin olmadığı bütün spor dallarında birlikteliğin, beraberliğin, bu şehri ve bu ülkeyi beraber büyütmenin, demokratik bir biçimde inşa edebilmenin yollarını hep birlikte döşeyebiliriz diye umut ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Amedspor Kulüp Başkanı Elaldı ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, Eş Başkanlar Bucak ve Hatun’a üzerinde isim ve 21 numaranın bulunduğu Amedspor ve Türkiye Milli Takımının formalarını hediye etti. 

(ALINTI)