'Hak temelli habercilik' ödülleri verildi

Eşitlik Forumu tarafından düzenlenen “Hak Temelli Habercilik Yarışması" ödül töreni gerçekleştirildi. Gazete Duvar muhabiri Murat Güreş, “Domlar: Dün Suriye’nin bugün dünyanın ötekileri” başlıklı haberiyle ödülünü aldı.

Abone ol

DUVAR - Eşitlik Forumu tarafından hak odaklı gazeteciliği vurgulamak amacıyla düzenlenen ‘Hak Temelli Habercilik Yarışması' ödül töreni gerçekleştirildi. İstanbul’da bir otelin konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun yanı sıra AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve çok sayıda davetli katıldı.

YARIŞMADA 5 GAZETECİYE ÖDÜL VERİLDİ

Yarışmada Gökçer Tahincioğlu, Pakrat Estukyan ve Ülkü Doğanay’dan oluşan bağımsız jüri tarafından seçilen 5 gazeteciye ödül verildi. Gazete Duvar muhabiri Murat Güreş, “Domlar: Dün Suriye’nin bugün dünyanın ötekileri” başlıklı haberiyle ödüle layık görüldü. Güreş, ödülünü Tuncay Olcayto’nun elinden aldı. Gecede, Hayri Demir’in, “Bafra Kaymakamı’nın Koçer Özdal için ölümünden sonra gönderdiği yazı”, Ceren Karlıdağ’ın “Üniversiteli genç kadınlar eğitimleri için konsomatrislik yapıyor”, Sultan Yavuz’un "Nilüfer” ve Müzeyyen Yüce’nin “Sağlıkta ‘ölüm’ kriteri” haberleri de ödüle layık görüldü.

.

KISA FİLM DALINDA 3 FİLM ÖDÜL ALDI

Gecede bağımsız jüri Emin Alper, Senem Aytaç ve Enis Köstepen tarafından belirlenen ayrımcılık temalı 3 kısa filme de ödül verildi. Harmoni filmi ile Hicran Akaalp, Terazi ile Mehmet İsmail Çeçen, Ramazan Akkuş’a ve son olarak Huğ filmi ile Muhammed Emre Özdemir ödüle layık görüldü. (HABER MERKEZİ)