Hakan Çalhanoğlu'ndan 'Arda Güler' açıklaması: Hocayı korumam lazım

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler'in Portekiz maçına yedek kulübesinde başlamasıyla ilgili eleştirilere "Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumam lazım" dedi.

Abone ol

DUVAR - A Milli Takım'da Arda Güler'in, Portekiz maçına yedek kulübesinde başlaması ve maçın son bölümünde oyuna dahil olması nedeniyle teknik direktör Vincenzo Montella'ya yönelik eleştiriler sürerken, kaptan Hakan Çalhanoğlu, Güler'in sakatlığını açıkladı.

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Çekya maçı için gerçekleştirilen antrenman öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. 

ÇALHANOĞLU: ANTREMAN ÖNCESİ SAKATLIK YAŞADI

Hakan Çalhanoğlu, "Stadyumda 30. dakikadan itibaren Arda Güler tezahüratları yapılmaya başlandı. Bu sizi nasıl etkiliyor?" sorusuna, "Arda bizim için çok değerli. Herkes çok değerli. Bazen siz idmanlarda ne olduğunu, takım içinde ne olduğunu, Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumam lazım. Arda kasığından sakatlık geçirdi. O yüzden oynamadı. Yoksa oynayacaktı. Konuşarak o kararı verdiler. 20 dakika için hazırlandı Arda. Hoca bunu dışarıya yansıtmadı. Hep takımın içinde kalan bir şey. Herkes Arda'ya değer veriyor. Dediğim gibi bilmediğiniz çok şey var. Bazı oyuncular 2-3 günde bir oynamaya alışkın değil. Dinlenmeleri lazım. Hoca her oyuncuyla görüşüp, değerlendiriyor. Fiziksel anlamda 2-3 günde bir oynamak yoğun" cevabını verdi.

'ÇEKYA MAÇI ZOR OLACAK'

Portekiz maçını da değerlendiren A Milli Takım'ın kaptanı, "Türkler olarak biz genelde duygusal insanlarız. Portekiz, güçlü bir takım. Kaliteli bir kadroya sahipler. İspanya ve Almanya gibi takımlar favori. Portekiz'i yenebilir miydik, yenebilirdik. Geride olduğumuz zaman oyundan düşüyoruz, konsantrasyonumuz bozuluyor. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Bazen statta bile birbirimizi duyamıyoruz. Samet ile Altay'ın olayı oldu. Biz saha içinde konuşuyoruz ama duyulmuyor. Bu şanssızlık olabilir. Önemli olan bunu ayağa kaldırmak. Burada ben diye bir şey yok, biz. Beraber kazanır, beraber kaybederiz. Yolun sonu değil. Çekya maçı zor olacak. Hazırlık maçında onları yendik, şimdi farklı bir takımla sahaya çıkacaklar. İnanıyorum ki gol yollarında devam edeceğiz inşallah" diye konuştu.

A Milli Takım EURO 2024'ün son haftasında Çekya ile karşı karşıya gelecek.

  

(SPOR SERVİSİ)