Hakkari Belediyesi’ndeki ablukaya tepki

Hakkari Belediyesi'ni ablukaya alan polisler, DEM Partililerin tepkisiyle karşılaştı.

Abone ol

HAKKARİ - Hakkari Belediye Eşbaşkanı M. Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak sabah saatlerinde belediye binasına polisler tarafından baskın düzenlendi.

Polis baskınına tepki gösteren belediye eş başkan yardımcıları, DEM Parti yöneticileri, ile belediye meclis üyeleri belediye binası önünde toplandı. DEM Partililer, belediyeyi ablukaya alan polislere tepki gösterdi.  Polislerden birisi, Belediye Eşbaşkanı Akış’ın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın imzasıyla görevden alındığını belirtti. Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Şaban Alkan, kararın kendilerine verilmesini istedi. Ancak polisler kararı tebliğ etmedi. 

‘KARARI TANIMIYORUZ'

Alkan, "Seçilmişler ve personeller binaya alınmıyor. Belediye eşbaşkanımızın görev alındığını bize söylediler. Burada bir talan var. Bu kararı tanımıyor ve reddediyoruz” dedi. 

Polisler, belediyeye giden tüm yolları abluka altına aldı. Daha önce Hakkari Belediyesi kayyımının yardımcılığı görevini yapan Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu'nun belediyeye geldiği belirtildi.

Vali Ali Çelik'in belediye binasında açıklama yapması bekleniyor.