Hakkari ve Adana'da gösteriler yasaklandı

Hakkari ve Adana'da miting, yürüyüş ve oturma eylemi gibi etkinlikleri yasakladı.

Abone ol

DUVAR - Adana'da 15 gün, Hakkari'de de 1 ay süreyle gösteri, yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklaması gibi etkinliklerin yasaklanmasına karar verildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamalarda, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasının ardından yapılacak eylemlerin "PKK/KCK terör örgütünün propagandasına dönüşebileceği" savunuldu.

Her türlü eylemin 30 gün süreyle yasaklandığı aktarılan açıklamada, kararın "İlimiz sınırları içerisinde farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önlenmesi, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici mevcut dengeyi bozacak eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, cumhuriyetin nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi ve istenmeyen olayların yaşanmaması amacıyla" alındığı belirtildi.

Adana'daki yasak kararı ise Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Kayyım atamalarının anımsatıldığı açıklamada, "farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önlenmesi", "milli güvenliğin sağlanması", "kamu düzeni ve güvenliği korunması" gibi gerekçelerle 15 gün süreyle yasak kararı alındığı aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması sebebiyle ilimizde gerçekleşmesi muhtemel eylem/etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki (yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama, trikleme vb.) her türlü eylem ve etkinliklerin ilimiz genelinde Valilik Makamının 16/09/2019 tarih ve 2019/738 sayılı Olur’u ile YASAKLANMIŞTIR." (HABER MERKEZİ)