Hakkari ve Şırnak il kalıyor!

Torba yasadan Hakkari ve Şırnak'ı il olmaktan çıkaran düzenleme geri çekildi. Belediye yöneticileri ile ilgili görevden almayı düzenleyen tasarı da kapsam dışı kaldı.

Abone ol

Hülya Karabağlı   hkarabagli@gazeteduvar.com.tr

DUVAR - İl olmaktan çıkarılması öngörülen Hakkari ve Şırnak'la ilgili düzenleme ile belediye başkan ve yöneticilerinin 'terör suçu' nedeniyle görevden alınabilmesine ilişkin düzenleme torba yasadan çıkarıldı. Bazı özelleştirme kararlarının da çıkarıldığı tasarı bu haliyle kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun tasarı metninde yer alan düzenleme geçseydi 'terör suçu' nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyelerinin yerine İçişleri Bakanı ve vali tarafından görevlendirme yapılabilecekti. Düzenlemeler TBMM'deki dört partinin ortak önergesi ile metinden çıkarılırken, muhalefet partisi milletvekilleri kararı alkışlarla karşıladı.

ÖZELLEŞTİRME KARARLARI DA ÇIKARILDI

TBMM'deki görüşmelerde 'özel bütçeli idarelere ait ticari amaçlı kuruluşlardaki hisseler ile varlıklar'dan bu idarece Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bildirilenlerin, bu kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirilebileceğine ilişkin düzenleme de tasarıdan çıkarıldı.