Hakkari'de belediye başkanına silahlı saldırı düzenlendi

Hakkari'de Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin'in evine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Abone ol

DUVAR - Hakkari'ye Durankaya Beldesi'nin bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin'in evine ses bombası ve silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya Keskin'in korumaları ve yakınları da ateş açarak karşılık verdi. Saldırının PKK tarafından düzenlendiği iddia edildi.

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Durankaya Beldesi'nin Belediye Başkanı Fatih Keskin'in, kent merkezindeki evine saldırı düzenlendi. Saat 22.00 sıralarında eve ses bombası atıldı ve ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Keskin'in koruması ve yakınları da saldırganlara ateş açtı. Kısa süren çatışmanın ardından saldırganlar bölgeden kaçtı. Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Saldırının ardından Keskin'in evine sağlık ekipleri ve polisler gönderildi. Polisler, evin etrafında güvenlik çemberi oluşturdu. Saldırganların bulunması için çalışma başlatıldı. Hakkari Emniyet Müdürü Suat Dilberoğlu da Keskin'in evine gelerek incelemelerde bulundu.

KESKİN: YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Siyasi görüşünden taviz vermeyeceğini belirten Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, "Bu saldırıyı neden yapıyorlar anlamış değilim. Bu gibi saldırılar bizi korkutmaz, siyasi görüşümüzden ve duruşumuzdan hiç kimse bizi vazgeçiremez. Hakkari'nin yerli ailelerindeniz. Geçmişte buradaydık, yine burada olmaya devam edeceğiz. Alnımız açık, başımız dik, yolumuza devam edeceğiz" dedi.