Hakkari'de milletvekillerinin oturma eylemi sürüyor: İHD heyetinin alana girişine izin verilmedi

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından DEM Partili vekillerin dün saat 22.00'de başladığı eylem devam ediyor. İnsan Hakları Derneği heyetinin alana girişi polis tarafından engellendi.

Abone ol

DUVAR - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına yönelin tepkiler ve protestolar sürüyor.

Sabah saatlerinde kente gelen bölge baroları Hakkari Adliyesi'ne geçti. Burada Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın dosyası hakkında bilgi almak için Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek isteyen avukatların talebi, savcılık tarafından reddedildi.

Adliye çevresinde çok sayıda polis konuşlandırıldı. Binanın etrafı ise polis bariyerleri ile kapatıldı. Adliyede bugün duruşması olanlar bile, kapıdan geri çevrildi. Bariyerlerin ötesine gazetecilerin de geçişine izin verilmiyor.

Hakkari'de kayyım protestoları esnasında yaşanan olaylar milletvekillerinin başlattığı oturma eylemine 1 saat ara verildi. Aranın sonrasında eylem devam etti.

Dün gece 22.00'den itibaren, Hakkari Hükümet Konağı karşıda milletvekilleri tarafından başlatılan oturma eyleminde 22 saat geride kaldı.

DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, Van Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ile Zülküf Uçar, Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın ile Onur Düşünmez, Şırnak Milletvekilleri Zeki İrmez ile Nevroz Uysal polis çemberine alındı.

Oturma eylemine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da katıldı. Eylemin gece yarısı 00.00'a kadar sürmesi bekleniyor.

Eyleminin başladığı andan itibaren alanda bulunan DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, bugün yaşanan biber gazlı saldırı sonucunda rahatsızlanarak tedavi altına alındı.

Oturma eylemindeki DEM Parti milletvekillerini ziyaret için alana gelen İHD heyeti alana alınmadı. Milletvekilleri ve İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban'ın, müzakere için yetkili polis amiri ile yaptığı görüşme de sonuçsuz kaldı.

Heyetin alana alınmamasına, Hakkari Valiliği'nin almış olduğu 10 günlük eylem, etkinlik, toplantı ve gösteri yürüyüşü yasağı gerekçe olarak gösterildi.

Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ve milletvekillerinin polis ablukasındaki nöbeti sürüyor.