Halaçoğlu ve Özdağ'ın toplantısına baskın girişimi

Daha önce saldırıya uğrayan MHP'li Özdağ ile Halaçoğlu'nun Mezitli'de yaptığı 'hayır' toplantısına kalabalık bir grup girmek istedi. Polis grubu engelledi.

Abone ol

DUVAR - Genel başkanlığa aday olduktan sonra MHP'den ihraç edilen Ümit Özdağ ile MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Mersin'in Mezitli ilçesinde referandum toplantısı yaptı.

Konferansın yapılacağı düğün salonu önünde yoğun güvenlik önlemi alan polis, yolu barikatla kapattı. İçeri girenlerin üstü aranırken, Özdağ ve Hallaçoğlu’nun salona girdiği sırada düğün salonuna doğru yürümek isteyen yaklaşık 150 kişilik grubun önü polis barikatı ile kesildi. Polis ile bir süre tartışan grup ‘Ümit şaşırma sabrımızı taşırma’, ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli, ‘Söz verdik lidere Mersin tek kale’ sloganları attı.

Toplantının yapıldığı binanın önünden ayrılmak istemeyen ülkücü grup, Ümit Özdağ’ın yanlarına gelmesini isteyerek tekbir getirdi. Yaklaşık 20 dakika boyunca konferansın verildiği salona girmek isteyen grup, polisin müdahale edeceği yönündeki anonsunun ardından dağıldı.

Halaçoğlu ve Özdağ'a saldırı girişimi

Halaçoğlu ve Özdağ, daha önce mersin'in Silifke ilçesinde düzenledikleri toplantıda saldırıya uğramıştı. (MERSİN/DHA)