Halay çeken gençlere gözaltında 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı dinletilmiş

Mersin'de halay çekip slogan attıkları için hedef gösterilen ve ardından gözaltına alınan gençlere polis otobüsünde 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı dinletildiği ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - Mersin sahilinde bir grup genç, çalınan şarkı eşliğinde halay çektikleri ve slogan attıkları anlara dair videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşmalarının ardından hedef gösterildi. Başlatılan soruşturma kapsamında dokuz genç, 22 Temmuz’da gözaltına alındı.

Soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunurken, gençlerin 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla gözaltında tutulduğu öğrenildi. Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, dün gece sosyal medyadan dolaşıma sokulan videoda ise gençlere gözaltı sırasında polis otobüsü içinde “Ölürüm Türkiyem” şarkısı dinlettirildiği görüldü.

Görüntüler kısa sürede yayılırken yüzleri görülen gençler sosyal medyada bir kez daha ırkçı söylemlere maruz kalarak hedef gösterildi.

ŞARKISI MAHKEMELİK OLMUŞTU

Söz konusu şarkı, Mustafa Yıldızdoğan'ın 1993 yılında çıkardığı üçüncü albümündeki çıkış parçasıydı. Şarkının bestesinin, Koma Qamişlo tarafından 1986'da yayımlanan Kürtçe bir parçadan çalıntı olduğu ortaya çıkmıştı.

(HABER MERKEZİ)