Halep'de 5 yıl sonra ilk kez futbol maçı

Suiye'nin Halep kentinde ordunun kontrolü sağlamasının ardından futbol maçları tekrar düzenlenmeye başladı. Şehrin takımları İttihat ve Hurriya'nın oynadığı derbi maçında sonuç 2-1 oldu.

Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Halep kentinde şiddetli çatışmalarla geçen 5 yılın ardından ilk kez futbol maçı düzenlendi. Silahlı grupların kentten çıkarılmasının ardından kentin iki takımının olduğu 6'lı lig yeniden başladı.

STADYUMDA ESAD POSTERİ

Kentin İttihat ve Hurriya kulüplerinin oynadığı müsabaka 2-1 bitti. Suriye ordusunun kentin doğu bölümünde kontrolü sağlamasının ardından 6'lı futbol ligi tekrar düzenlenmeye başladı.

Yaklaşık 5 yıl aradan sonra oynanan futbol maçına taraftarların ilgisi yoğundu. Tribünlerin neredeyse tamamı doluyken stadyum Suriye, Filsitin bayrakları ve ülkenin lideri Beşar Esad'ın posterleri ile süslendi.

'HİSLERİMİ İFADE ETMEM ÇOK ZOR'

Halep'in 1. ligde oynayan iki takımı olan İttihat ve Hurriya, 2012'den beri maçlarını Esad yönetiminin kalelerinden olan Lazkiye kentinde oynuyordu. Lübnan gazetesi The Daily Star'ın haberine göre, İttihat takımı oyuncusu Omar Hamidi "Beş yıl aradan sonra evimizde maç yapmanın neler hissettirdiğini ifade etmek gerçekten çok zor" dedi.

Suriye Futbol Federasyonu geçtiğimiz ay, Homs, Hama ve Halep gibi büyük kentlerde ordunun kontrolü arttırmasından dolayı maçlara devam edilebileceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)