Halley: Her iki durumda da ABD bir karşılık verecek

BMGK'de konuşan ABD temsilcisi Nikki Haley, kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili olarak Suriye hükümetini suçladı. Toplantıda "Suriye halkını koruma" yönünde karar alma çağrısı yapan Haley, "Her iki durumda da ABD bir karşılık verecek" dedi. Rusya temsilcisi Vasiliy Nebenzia, "Çok ağır sonuçları olur" karşılığını verdi.

Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı iddiasını görüşmek için toplandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre toplantıda, Rusya ile ABD temsilcileri arasında atışma yaşandı. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzia, Duma'daki kimyasal saldırı iddiası için "kurgu" derken, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley "Rusya'nın elinde çocukların kanı" var diyerek karşılık verdi.

"Öyle bir noktaya ulaştık ki dünya adaletin yerine geldiği görmek zorunda" diyen Haley, "Tarih, bu anı Güvenlik Konseyi'nin Suriye halkını korumakta tamamıyla başarısız olduğu bir an olarak mı yoksa görevin yerine getirdiği bir an olarak mı kaydedecek? Her iki durumda da ABD bir karşılık verecek" diye konuştu.

Rus temsilci Nebenzia ise ABD'nin olası bir Suriye saldırısının "çok ağır sonuçları" olacağı uyarısını yaptı.

ABD'yi, "şahince bir dil kullanarak, hakaret ve iftiralarla Rusya'ya zarar vermeye çalışmak"la da suçlayan Nebenzia, "Bu tonun Soğuk Savaş sırasındaki kabul edilebilir seviyenin de ötesine geçtiğini" söyledi.

Trump: Gün bitmeden Suriye'yle ilgili karar vereceğim

'ABD DESTROYERİ SURİYE'YE İLERLİYOR' İDDİASI

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre ise, ABD Donanması'na bağlı USS Donald Cook destroyerinin Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılarak Suriye karasularına ilerlediği belirtildi. Tomahawk füzeleri taşıyan geminin saldırı emrini yerine getirmek üzere pozisyon aldığı iddia edildi.

ABD, 2017 yılında Han Şeyhun'da sivillere sarin gazıyla saldırı düzenlendiği iddiası üzerine Suriye'deki bir havalimanına saldırı düzenlemişti.

ABD Savunma Bakanı: Suriye'ye saldırıyı dışlamıyorum