Hamaney: Nefretimiz artacak

İran yönetimi, Tahran'daki terör saldırılarından Suudi Arabistan ve ABD'yi sorumlu tutmaya devam ediyor. Ruhani lider Ayetullah Hamaney, "ABD ile Suudi Arabistan gibi bölgesel yardakçılarına karşı nefret artacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, hafta başında Tahran'da düzenlenen saldırıların ABD ve Suudi Arabistan'a nefreti artıracağını söyledi. Hamaney, IŞİD'in üstlendiği saldırılar hakkında devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu saldırılar ulusumuzun terörle mücadele kararlılığına zarar vermeyecek... sadece, ABD ve Suudi Arabistan gibi bölgesel yardakçılarının hükümetlerine karşı nefreti artıracaktır."

Hamaney'in açıklamasından önce de, İran Devrim Muhafızları saldırılardan Suudi Arabistan'ı sorumlu tutmuştu. Devrim Muhafızları açıklamasında, saldırıların intikamının alınacağı belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

İran, çarşamba günü İslam devriminin lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin mezarı ile meclis binasına düzenlenen eşzamanlı saldırılarla sarsılmıştı. IŞİD2in üstlendiği saldırılarda en az 17 kişi hayatını kaybetti. (Dış Haberler)