Hamas üyesini tedavi eden İsrailli doktor: 'Hayat kurtarmak bir seçim değil'

"Hayat kurtarmak bir seçim değil" diyen İsrailli doktor, "Daha sonra ne yapılacağına mahkeme karar verebilir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - İsrail'de Sağlık Bakanı Moşe Arbel'in talimatına rağmen yaralı bir Hamas üyesini tedavi eden doktor, Yedioth Ahronot gazetesine konuştu. Arbel, "Saldırı düzenlerken yaralanan Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz" demişti.

'DAHA SONRA NE YAPILACAĞINA MAHKEME KARAR VERİR'

"Teröristler bize geldiği zaman karar net olmalı, onları tedavi etmeliyiz. Daha sonra ne yapılacağına mahkeme karar verebilir" ifadelerini kullanan doktor, tedavi etmeden önce 'bir an bile tereddüt etmediğini' dile getirdi. "Tedavi sağlama görevimiz ahlaki, profesyonel ve insani DNA'mızda yatıyor" diyen doktor, daha önce de benzer durumlarla karşı karşıya kaldığını anlattı: "Geçmişte teröristleri tedavi etmek zorunda kaldığım durumlarla karşılaştım. Hayat kurtarmak bir seçim meselesi değil. Tıp uzmanları olarak, hastaya tıbbi bakım sağlamakla yükümlüyüz ve bu göreve insani bir şekilde yaklaşmak bizim sorumluluğumuzdur."

'İSRAİLLİLER İLE AYNI ODADA TEDAVİ EDİLMEDİ'

Tedavinin ardından Hamas üyesinin İsrail Cezaevi Servisi'nin tıp merkezine nakledildiğini belirten doktor, tedavi sürecinin İsrailliler ile aynı odada gerçekleşmediğini aktardı.

Hamas üyesinin tedavisi konusunda ekibinin 'karışık duyguları' olduğunu söyleyen doktor, şöyle devam etti: "Ekip, oy çokluğu ile onu tedavi etmenin gerekliliği konusunda hemfikir olsa da, bir kısmı bu mutlak bağlılıkta bir kusur buldu. Ahlaki ikilemler ve zorluklar bizi etik ve duygular arasındaki ince çizginin kenarına itti. Nihai karar tedavi sağlamak olduğu sürece bu yorumlar tamamen anlaşılabilir." (DIŞ HABERLER)