Hamas'tan intifada çağrısı

Hamas, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere İsrail tarafından ateş açılması ve 59 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası intifada çağrısı yaptı. Hamas liderlerinden Halil el Haya, "Barışçıl protestolar düzenleyen insanların öldürülmesine verilecek doğal tepki, bir Arap ve İslami intifada (kalkışma) olmalı" dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Doğu Kudüs'teki İsrail işgalini yok sayarak Kudüs'ün tamamını İsrail'in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini Tel Aviv'den buraya taşıması sonrası Ortadoğu'da gerilim yüksek. İsrail askerlerinin dün Gazze sınırında ABD'nin kararını protesto eden 59 Filistinliyi öldürmesi sonrası Hamas'tan intifada çağrısı geldi. Açıklamayı, Hamas liderlerinden Halil el Haya yaptı.

ABD Gazze soruşturmasını engelledi

Haya, "Barışçıl protestolar düzenleyen insanların öldürülmesine verilecek doğal tepki, bir Arap ve İslami intifada (kalkışma) olmalı" dedi. İsrail gazetesi Yedioth Ahronot'un haberine göre, Haya "Filistinlilerin Gazze ve Batı Şeria'da vereceği yanıt açık olmalı. Yaşananlara karşı Gazze ve Batı Şeria'da ateşi yakmaktan başka seçenek yok" diye konuştu. (Dış Haberler)