Hamas'tan Rusya'ya çağrı: Mahmud Abbas'ı ulusal birlik hükümeti için ikna edin

Moskova'da Rus yetkililer ile bir araya gelen Musa Ebu Marzouk, Rusya'dan Mahmud Abbas'ı bir ulusal birlik hükümeti için müzakerelere başlaması konusunda teşvik etmelerini istediğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Hamas’ın üst düzey yetkilisi Musa Ebu Marzouk, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile Moskova’da bir araya geldi. Rus devlet haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan Marzuk, “Filistin ulusal birliği ve savaştan sonra Gazze Şeridi’ni yönetecek bir hükümetin kurulmasıyla ilgili konuları ele aldık” dedi.

Marzuk, Hamas'ın Rusya'dan Kazan'daki BRICS Zirvesi'ne katılan Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ı bir ulusal birlik hükümeti için müzakerelere başlaması konusunda teşvik etmesini istediğini söyledi.

'RUSYA VATANDAŞI 2 REHİNEYE ÖNCELİK VERİLECEK'

Öte yandan Marzuk, Gazze'de bir ateşkes ve rehine takasına ilişkin bir anlaşmaya varılması halinde Rusya vatandaşı olan iki rehinenin serbest bırakılmasına öncelik verileceğini bildirdi. Hamas yetkilisi, Alexander (Sasha) Trufanov ve Maxim Herkin'in serbest bırakılmasının 'öncelik olacağını ancak bunun yalnızca bir ateşkes anlaşmasının ve Filistinli tutuklularla rehinelerin takasının bir parçası' kapsamında yapılacağını söyledi.

BRICS Zirvesi'ne katılım için Kazan'da bulunan Abbas, dün akşam saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)