Hamile kadının bulunduğu araca saldıranlara 20 yıla kadar hapis talebi

İstanbul'da, hamile kadının bulunduğu araca saldırı nedeniyle tutuklanan Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkında iddianame hazırlandı. Şüpheliler hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Pendik ilçesinde içinde hamile kadının bulunduğu araca saldıran ve tutuklanan Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkında, 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Temmuz'da Yunus Emre Bahçıvan ve eşi Ayfer Bahçıvan'ın içinde bulunduğu araca, Pendik D-100 Karayolu'nda seyir halindeyken yol verme meselesi gerekçesiyle saldıran Seydioğlu Baklava A.Ş. sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede, yapılan inceleme sonucunda müştekilere ait aracın sol dikiz aynası, ön kaput ve ön tamponda hasar oluştuğunun belirlendiği aktarıldı.

Saldırının müştekiler tarafından cep telefonuyla kaydettiği video görüntülerinin bilirkişi tarafından incelenmesi sonucu hazırlanan raporla sabit olduğu ifade edilen iddianamede, 2 şüphelinin de ifadelerinde olayın müşteki Yunus Emre Bahçıvan'ın trafikteki kusurlu davranışından ve kendilerine hakaret etmesinden kaynaklandığını belirtmişlerse de soruşturma kapsamında bu savunmayı destekleyen hiçbir delil elde edilemediği belirtildi.

Trafik magandası baklavacı: Yatıştırmaya çalıştım!

İddianamede, şüphelilerin eylem birliği içerisinde müştekilere ait aracı seyir halindeyken cebren durdurup, her iki müştekiyi hürriyetlerinden yoksun kılmak ve aynı zamanda kasıtlı çarpışma ve sonrasındaki fiziki müdahale ile müştekilere ait araca zarar vermek suretiyle üzerlerine atılı suçları müştereken işlediklerine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte şüphe oluştuğu kaydedildi.

İddianamede, Hasan Sel ve Hüseyin Sel'in "kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma", "mala zarar verme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 5 yıl 4'er aydan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Şüphelilerin eylemlerini zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle cezalarda artırım yapılması da talep edilen iddianame değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

ŞÜPHELİLERİN ŞİKAYETİNDE TAKİPSİZLİK KARARI

Hasan Sel ve Hüseyin Sel'in ifadelerinin alındığı sırada, müşteki Yunus Emre Bahçıvan'ın kendilerine hakaret edip, araçlarına çarpmak suretiyle zarar verdiğini iddia ederek yaptıkları şikayete ilişkin de takipsizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararında, mevcut delillerin olayların Hasan ve Hüseyin Sel'in suç teşkil eden kasıtlı davranışlarından kaynaklandığına işaret ettiği, bu nedenle şüpheli olan Yunus Emre Bahçıvan'ın üzerine atılı suçları işlediğine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte delil bulunmadığı belirtildi. (İSTANBUL/AA)