Hamilelikte Karnınız Çatlamasın!

Abone ol

Her kadın vücudunun pürüzsüz ve bakımlı görünmesini ister. Fakat bazı durumlarda bu görünüme sahip olmak çok mümkün değildir. Çünkü vücudumuz da çevresel faktörlere maruz kalır ve doğal yapısı bozularak çeşitli problemler oluşur. En yaygın vücut problemi arasında ise çatlak gelmektedir. Özellikle hamilelik döneminde sıkça rastlanan çatlak, hızlı kilo alıp verme, cildin kuruması, ergenlik dönemive koruyucu kullanmadan güneşe fazla maruz kalmak gibi etkenler sebebiyle de oluşmaktadır. Oluşan çatlağa zamanında önlem alınmaz ise bağ dokuları yıpranır, çatlaklar deri yüzeyine yerleşir ve daha belirgin hale gelir. Sizde dermokozmetik bir marka olan Lierac çatlak önleyici krem ile vücudunuzdaki çatlak oluşuma karşı önlem alabilirsiniz.

Çatlak probleminin daha sık hamilelik döneminde yaşandığını söylemiştik. Bunun sebebini merak edenler için konuyu detaylandırmak istedik. Hamilelik döneminde oluşan çatlağın 3 temel sebebi vardır. Bu sebepler;

  • Hormonal değişim
  • Derinin gerilmesi
  • Kilo artışıdır.

Hormonal değişim; hamilelikte hormonların değişmesi cilt ve vücutta farklı problemlerin oluşmasına sebep olur. Kişiden kişiye farklılık gösteren ve genetik yapının da büyük rol oynadığı leke, çatlak, sivilce gibi problemlerin yanı sıra aşırı terleme de hamilelik döneminde sıkça rastlanmaktadır.

Derinin gerilmesi; bebeğiniz rahime düştüğü ilk günden itibaren sizin kanınızdan, yediklerinizden beslenir. En değerli varlığınız içinizde büyümeye başlar. Bu büyüme sürecinde karnınız gerilir, bu gerilim sonucunda çatlaklar oluşmaya başlar.

Kilo artışı; 9 ay süren hamilelik serüveninde kilo artışı çok normaldir. Kişinin aylık olarak aldığı kilo, bu dönemde hızla arttığı için vücutta çatlak oluşumuna sebep olur.

Lierac Phytolastil Jel ile Çatlak Oluşumunu Engelleyin!

.

Vücudun çeşitli sebeplerden dolayı çatladığını söylemiştik. Bu çatlaklar sadece karın bölgesinde oluşmaz. Cildin elastik yapısına ve genetik yapısına göre karnın yanı sıra kalça, basen ve göğüs gibi bölgelerde de oluşabilir. Lierac çatlak kremi içeriğindeki aslan pençesi, sarmaşık ve zemberek otu gibi bitkisel formülü sayesinde var olan çatlakların giderilmesini sağlarken, yeni çatlak oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Cildin yenilenme süresini hızlandırarak daha pürüzsüz ve yumuşak bir görünüm sunar.

Phytolastil Jel nasıl kullanılır?

Temiz ve kuru cilde, çatlağın olduğu bölgeye yoğunlaşıp, 1-2 dakika masaj yaparak uygulayınız. Hamile anneler için bu ürün hamileliğinin 4.ayından itibaren kullanılması tavsiye edilmektedir. Her üründe olduğu gibi etkili bir sonuç için düzenli kullanılması son derece önemlidir.

Sizde Lierac markasına ait tüm ürün çeşitlerini Dermokozmetika dan inceleyebilir, uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla dilediğiniz ürüne sahip olabilirsiniz.

İLANDIR.